Waarom groepshuisvesting met Compufeeder?

Individuele voedering met meerdere voersoorten.

De Compufeeder is gebaseerd op individuele voerverstrekking waardoor ieder dier de juiste voeding krijgt en ook nog eens in de juiste hoeveelheid. Deze individuele behandeling zorgt voor een goede conditie en gezondheid van uw dieren en levert bovendien een grote besparing op uw voerkosten. Meerdere voersoorten + medicatie kunnen individueel worden verstrekt


Toedienen van medicatie of ontwormings middel mogelijk.

Het systeem is voorzien van een unieke mogelijkheid voor het toedienen van additieven zoals medicatie of ontwormingsmiddelen.


Automatische selectie per station.

Door middel van de instellingen die u invoert in uw management systeem kunt u dieren volledig automatisch separeren. Het tijdrovende opsporen van zeugen is hierdoor verleden tijd. Desgewenst kunt u ook kleurmarkering toepassen.


Open systeem voorkomt tunneleffect.

Doordat de Compufeeder is uitgevoerd met hekwerk ontstaat geen tunnel effect. Hierdoor gaat de zeug makkelijker het station in. Vooral bij het aanleren is dit een groot voordeel.
De zeug kan immers zien wat er om hem heen gebeurd. Hierdoor zal de stress factor tot een minimum worden beperkt.
Bij de kop van de zeug zijn de wanden wel gesloten om een rustigere vreetplek te creëren.


Toegangsidentificatie.

De stations zijn voorzien van een toegangsidentificatie /voorherkenning
Bij een zeug die geen voertegoed meer heeft zal de deur niet open gaan. Hierdoor ontstaat er bij de trog en in het station geen stress.
Er zitten antennes aan beide zijden, hierdoor maakt het niet uit of de transponder links of rechts zit.
Het systeem is voorzien van een meeloopbeveiliging.
De trogklep is altijd handmatig te openen. Hierdoor is aanleren bij ieder station mogelijk.


Meeloopbeveiliging

De Compufeeder is voorzien van een gepatenteerd meeloop beveiligingssysteem. Dit voorkomt veel stress binnen de groep en bevordert het dierwelzijn.


Verfmarkering.

Als optie wordt het systeem voorzien van een verfmarkering
U kunt in de sofware ingeven welke zeugnummers gemarkeerd moeten worden. De desbetreffende zeug zal vervolgens gemarkeerd worden.


Natuurlijke vreethouding door rechte opstelling trog.

Door de opstelling van de trog staat de zeug altijd recht in het station.
Hierdoor ontstaat een natuurlijke vreethouding.
Naast de trog is een gesloten afscheidingsdeel. Hierdoor kan de zeug rustig vreten.


Trogklep voorkomt oponthoud in het station.

De trogklep sluit de trog af nadat de zeug haar voertegoed heeft opgenomen. Hierdoor blijft een zeug niet langer in het station staan dan noodzakelijk is. Ook wordt op deze wijze het eten van restvoer door andere zeugen voorkomen.


Alle poten in RVS uitgevoerd.

Alle onderdelen van het station die op de vloer staan, worden uitgevoerd in RVS.
Hierdoor ontstaat een systeem met een zeer lange levensduur.


Berigheidsdetektie.

Het tijdig en nauwkeurig kunnen bepalen of een zeug berig is, bepaalt in grote mate de efficiëntie van productie. Wanneer berigheid wordt herkend, volgt er automatisch een melding in uw management systeem. Het dier kan desgewenst worden gesepareerd bij het eerstvolgende bezoek aan de Compufeeder.


Systeem voorzien van handterminal.

Handterminal CompufeederNa jaren te hebben gewerkt met de portoreader hebben we deze vervangen voor een nieuw type handterminal.
Vanaf Juni 2015 werken we met de Motorola Workabout Pro 4 als handterminal.
Deze handterminal is een mobiele computer welke voorzien is van een Agrident reader. Deze maakt het mogelijk alle soorten ISO transponders uit te lezen. Deze handterminal werkt verder met Windows mobiele software. Hierdoor kunt u naast PPP-mobile ook met andere mobiele software programma’s werken.
De software PPP mobile maakt de communicatie met het PPP programma volledig automatisch. Het programma maakt het mogelijk alle dier,- en voergegevens ter plaatse in te voeren of te wijzigen. Tevens kunnen individuele diergegevens eenvoudig gecontroleerd worden.
Met deze handterminal doen we een stap richting de toekomst waarin koppelingen tussen verschillende systemen steeds belangrijker wordt.


PPP softwarepakket.

Met het gebruik van de Compufeeder in combinatie met ons vernieuwde management software pakket “P.P.P.” (Prima Porc Professional) loopt u ver vooruit op alle ontwikkelingen binnen deze markt. Dit systeem is volledig ontwikkeld in samenwerking met de praktijk en daarom uitgegroeid tot een zeer efficiënt en gebruikersvriendelijk zeugen voerstation, waarbij ook moeiteloos kan worden ingespeeld op veranderingen in uw bedrijfsomvang.